НАЗК направило до суду протокол на екс-очільника Київської ОДА

НАЗК направило до суду протокол на екс-очільника Київської ОДА

Укрінформ
НАЗК направило до суду протокол про адмінпорушення за несвоєчасне подання без поважних причин е-декларації за 2017 рік стосовно екс-заступника голови Київської ОДА Міщенка Олега Вікторовича.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"За результатами здійснення контролю за своєчасністю подання декларацій суб’єктів декларування, які припинили діяльність, НАЗК встановило, що Олег Міщенко вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, передбачене частиною першою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляють у агентстві, 24 липня 2017 року, звільнившись з посади заступника голови Київської ОДА та припинивши діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави, суб’єкт декларування подав електронну декларацію за період, не охоплений раніше поданими деклараціями, несвоєчасно без поважних причин.

Читайте також: НАЗК передало до поліції матеріали щодо директора "Укрвакцини"

У НАЗК додали: "Частина перша статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає, що несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тягне за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

Також у НАЗК зауважили, що складення протоколу і передача його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-