НАЗК передало до поліції матеріали щодо директора

НАЗК передало до поліції матеріали щодо директора "Укрвакцини"

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції виявило, що гендиректор Державного підприємства «Укрвакцина» Міністерства охорони здоров'я України» Андрій Макаренко умисно не подав щорічну декларацію за 2016 рік.

Відтак НАЗК подало матеріали до поліції для притягнення його до відповідальності, повідомляє прес-служба відомства.

"Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило обгрунтований висновок щодо неподання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2016 рік. Рішення про це прийняте на засіданні Національного агентства. Так, генеральний директор Державного підприємства «Укрвакцина» Міністерства охорони здоров'я України» Макаренко Андрій Миколайович не подав щорічну декларацію за 2016 рік", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: НАЗК кличе депутата Мельничука, щоб розповів про ще одну зарплату

У цьому зв’язку НАЗК надіслало лист Макаренку і зобов'язало його подати свою декларацію за 2016 рік упродовж 10 днів. Однак, за даними Національного агентства, той декларації знову не подав без жодних пояснень або заперечень щодо поважності причин неподання документа.

Таким чином, у бездіяльності Макаренка НАЗК встановило ознаки корупційного правопорушення, за яке передбачено кримінальну відповідальність, визначену статтею 366-1 Кримінального кодексу України.

Читайте також: НАЗК внесло припис керівникові Укрзалізниці

У цьому зв'язку за фактом умисного неподання щорічної декларації за 2016 рік НАЗК надіслало матеріали щодо Макаренка до Головного управління Нацполіції в місті Києві з метою внесення відомостей до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань, проведення досудового розслідування та притягнення його до кримінальної відповідальності.

Національне агентство також зазначає, що затвердження обгрунтованого висновку, направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-