Поліцейського, який застосував газ проти журналіста, відсторонили від роботи

Поліцейського, який застосував газ проти журналіста, відсторонили від роботи

Укрінформ
Поліцейський, який застосував газ проти журналіста під час розгону наметового містечка біля Верховної Ради 3 березня, тимчасово відсторонений від роботи на масових акціях.

Про це сказав начальник управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля в ефірі Громадського радіо.

«До завершення службового розслідування ця людина участь у масових заходах брати не буде, оскільки я не вважаю такі дії прийнятними та нормальними. Я допускаю, щоб будь-що може трапитися під час виконання завдання, що щось не помітили, не так зрозуміли, але це ні в якому разі не може бути виправданням поліцейського», - пояснив Зозуля. 

Він спростував інформацію про те, що поліцейський раніше служив у спецпідрозділі міліції «Беркут». 

За словами Зозулі, це - патрульний поліцейський. Він також зазначив, він мав особисту розмову з вищезгаданим поліцейським. 

Наразі в поліції з’ясовують обставини, за яких стався інцидент. Після цього буде вирішено, чи буде застосоване якесь покарання щодо поліцейського. 

Читайте також: Намети під Радою: правозахисники хочуть розслідування "без навішування ярликів"

Як повідомлялося, 3 березня в Києві правоохоронці демонтували наметове містечко під Верховною Радою, яке розбили прихильники Міхеїла Саакашвілі восени минулого року. 

Під час сутичок між поліцейськими і протестувальниками постраждали кілька журналістів. Зокрема, кореспонденту Радіо Свобода Сергію Нужненку один із поліцейських застосував сльозогінний газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-