У Координаційному центрі БПД гарантують захист кожному затриманому під ВР

У Координаційному центрі БПД гарантують захист кожному затриманому під ВР

Укрінформ
Кожний затриманий біля Верховної Ради отримає гарантований державою захист.

Про це інформує прес-служба Координаційного центру з надання правової допомоги

«У зв'язку з сутичками, які відбулися 3 березня 2018 року біля наметового містечка під Верховною Радою України, система безоплатної правової допомоги (БПД) вживає вичерпних заходів для реалізації права кожного громадянина на захист та закликає до цього Національну поліцію», - ідеться в повідомленні.

 Зазначається, що кожна людина, щодо якої застосовано затримання, адміністративний арешт або запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, має право на гарантований державою захист. 

Такий захист безоплатно забезпечить адвокат, призначений відповідним регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, інформує прес-служба центру.

Читайте також: Сутички під ВР: журналіст заявив, що коп бризнув йому газом в обличчя

Окрім того повідомляється, що «система безоплатної правової допомоги покликана гарантувати кожній затриманій особі неупереджений, об'єктивний та справедливий процес досудового слідства та судового процесу».

 «Звертаємося до Національної поліції України із відкритою заявою з тим, аби забезпечити дотримання прав затриманих біля наметового містечка під Верховною Радою України осіб на захист та отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Координаційний центр з надання правової допомоги та Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві будуть додатково інформувати про перебіг подій», - ідеться в повідомленні.

Також на сайті центру розміщена покрокова інструкція для затриманих, де пояснюється, як  захистити свої права та куди звертатися по допомогу і консультацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-