Сутички під ВР: журналіст заявив, що коп бризнув йому газом в обличчя

Сутички під ВР: журналіст заявив, що коп бризнув йому газом в обличчя

Укрінформ
В ході сутичок під Верховною Радою правоохоронець застосував проти журналіста Радіо Свобода Сергія Нужненка газовий балончик.

Про це повідомив сам журналіст в коментарі кореспонденту Укрінформу.

"Коли я перебував на території наметового містечка, стояв осторонь ближче до огорожі, тримав перед собою камеру, а в іншій руці - посвідчення журналіста. Так от, посвідчення я тримав саме перед собою. Працівник поліції спочатку стояв переді мною, він побачив в мене в руках камеру, побачив це посвідчення, потім обійшов мене з-за спини і бризнув в обличчя газовим балончиком та побіг. Я почав кричати, що "я преса!". Трохи згодом мені надали меддопомогу медики Червоного Хреста, промили очі", - розповів він.

Журналіст також зазначив, що має зафіксований на фото випадок з правоохоронцем та планує звернутись до поліції із відповідною заявою.

Інформацію про меддопомогу журналісту Радіо Свобода підтвердив командир загону швидкого реагування Національного товариства Червоного Хреста України Тарас Логінов в коментарі кореспонденту Укрінформу.

Читайте також: Червоний Хрест заявляє про 16 постраждалих під Радою

Як повідомляв Укрінформ, у Києві під Верховною Радою вранці 3 березня правоохоронці зайшли у наметове містечко, протестувальники почали чинити опір. На цей час до відділків поліції доставлено понад сотню осіб, які чинили спротив співробітникам поліції.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що поліція отримала рішення суду із дозволом на проведення слідчих дій під Радою.

Перші намети біля парламенту встановили 17 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-