Голодування у Міненерго: двоє шахтарів можуть впасти у кому – Волинець

Голодування у Міненерго: двоє шахтарів можуть впасти у кому – Волинець

Укрінформ
У двох шахтарів ДП «Селидіввугілля», які сьому добу голодують у приміщенні Міненерговугілля, лікарі констатують особливо важкий стан. 

Про це у вівторок на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Сьогодні Галина Кідалова, заступник головного лікаря Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, оглянула голодуючих та відмітила особливо важкий  стан голови місцевої організації НПГУ міст Селидове та Новогродівки Віктора Трифонова і голови ППО НПГУ ВП шахта «Курахівська» Олексія Сороки», - написав лідер профспілки. 

За словами лікаря, додав Волинець, якщо чоловіки не припинять голодувати, то можливий стан коми. 

Читайте також: Голодуючим і замерзлим у Міненерговугілля шахтарям знадобилася меддопомога

Як повідомляв Укрінформ, станом на вівторок п'ятеро шахтарів державного підприємства «Селидіввугілля» продовжують голодування у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості. Двоє шахтарів повернулися додому, один залишив міністерство за станом здоров'я. 

Гірники «Селидіввугілля» 21 лютого оголосили безстрокове голодування у приміщенні Міненерговугілля - разом з організатором акцію розпочали вісім осіб. Гірники наполягають на погашенні усієї заборгованості із заробітної плати та підвищення тарифних ставок з огляду на інфляційні процеси. Крім того, шахтарі вимагають «повернути вкрадені запаси» з шахти та виділити кошти на технічне переоснащення і забезпечення матеріалами «Селидіввугілля». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-