Голодуючим і замерзлим у Міненерговугілля шахтарям знадобилася меддопомога

Голодуючим і замерзлим у Міненерговугілля шахтарям знадобилася меддопомога

Фото
Укрінформ
Шахтарі державного підприємства «Селидіввугілля», які, вимагаючи погашення боргів по зарплаті, шосту добу голодують в приміщенні Міненерговугілля, страждають ще й від холоду.

Про це у понеділок на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Протестувальники страждають ще й від холоду, адже приміщення Міненерговугілля не опалюється. Люди вже шосту добу нічого не їдять, а ще й мерзнуть», - написав Волинець.

За його словами деяким з голодуючих довелось надати медичну допомогу. Так, високий кров'яний тиск зафіксовано у голови МО НПГУ міст Селидове та Новогродівка Віктора Трифонова та голови первинки НПГУ шахти «Курахівська» Олексія Сороки.

Читайте також: У Міненерго п'ятеро шахтарів продовжують голодування

Як повідомляв Укрінформ, станом на понеділок п'ятеро шахтарів державного підприємства "Селидоввугілля" продовжують голодування у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

Двоє шахтарів повернулися додому, один залишив міністерство за станом здоров'я.

Гірники "Селидоввугілля" 21 лютого оголосили безстрокове голодування у приміщенні Міненерговугілля - разом з організатором акцію розпочало ще восьмеро чоловік. Гірники наполягають на погашенні усієї заборгованості із заробітної плати та підвищення тарифних ставок з огляду на інфляційні процеси.

Крім того, шахтарі вимагають "повернути вкрадені запаси" з шахти та виділити кошти на технічне переоснащення і забезпечення матеріалами "Селидоввугілля".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-