Підпал офісу угорців: польські спецслужби затримали трьох підозрюваних

Підпал офісу угорців: польські спецслужби затримали трьох підозрюваних

Укрінформ
Агенція внутрішньої безпеки (ABW) Польщі затримала трьох діячів праворадикальної організації Falanga, причетних до підпалу 4 лютого офісу угорської національної меншини в Ужгороді. 

Як повідомив речник міністра з питань координації роботи спецслужб РП Станіслав Жарин, суд арештував двох з них на три місяці, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Двох осіб суд заарештував на два місяці, а стосовно третього суд визначив заставу і відпустив під поліцейський нагляд", - заявив Жарин.

Він повідомив, що польська спецслужба веде слідство у цій справі, а 21-22 лютого ABW проводила слідчі дії щодо цих осіб.

За його інформацією, затримано Адріана М., Томаша Ш., і Міхала П. Обвинувачення їм висунув прокурор відділу з питань організованої злочинності і корупції Національної прокуратури у Варшаві.

Читайте також: Москаль вважає, що два підпали офісу угорців в Ужгороді пов’язані

Як повідомлялося, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль раніше поінформував, що підпал офісу Товариства угорської культури Закарпаття здійснили двоє громадян Польщі: житель Кракова Адріан Марглевський, житель міста Бидгощ Томаш Шимковяк.

Лідер руху Falanga Бартош Бекєр в інтерв’ю одному з проросійських ЗМІ в Польщі кілька днів тому переконував, що йому нічого невідомо про дії його соратників в Україні і, скоріш за все, це є "провокацією українських спецслужб".

Водночас у ніч проти вівторка, 27 лютого, в Ужгороді знову підпалили цей офіс Товариства угорців. Вигоріло близько 25 кв. м будівлі, а пожежі передував вибух біля будівлі. Імовірно, це був коктейль Молотова, який кинули у вікно.

Фото: "Карпатський об’єктив"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-