Москаль вважає, що два підпали офісу угорців в Ужгороді пов’язані

Москаль вважає, що два підпали офісу угорців в Ужгороді пов’язані

Укрінформ
У голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля черговий підпал офісу Товариства угорської культури "Закарпаття"  в Ужгороді називають очікуваним і припускають, що обидві спроби  - на початку лютого і в ніч на 27 лютого - пов’язані.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу повідомив речник Геннадія Москаля Ярослав Галас.

«Ми можемо припустити, що ці дві події взаємопов’язані, очевидно,  це провокація для загострення українсько-угорських відносин, але наразі не відомо, хто скоїв підпал офісу угорців сьогодні вночі. Ясно, що ті двоє поляків, яких підозрюють у підпалі,  скоєному на початку лютого,  поза підозрою, оскількі  не могли  перетнути кордон», - сказав Галас. 

Читайте також: Вночі в Ужгороді спалили офіс товариства угорців

Також він повідомив, що правоохоронцям було доручено посилено охороняти будівлю офісу угорців. Але оскільки підпал відбувся, то охороняли недостатньо. 

У поліції Закарпаття офіційно підтверджують підпал офісу угорців. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ, тобто умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу. 

За інформацією місцевих ЗМІ, через підпал у офісі угорців вигоріло близько 25 кв.м. будівлі, а пожежі передував вибух біля будівлі КМКС. Ймовірно, це знову був коктейль Молотова, який жбурнули у вікно. 

Як раніше повідомляв Укрінформ, на початку лютого вже була спроба підпалу саме цього офісу товариства угорців в Ужгороді. Тоді будівля не постраждала. Говорили про те, що невідомі кинули пляшку із запалювальною сумішшю всередину. У цих діях запідозрили двох польських праворадикалів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-