Підпал редакції у Рівному є спробою залякати пресу - «Репортери без кордонів»

Підпал редакції у Рівному є спробою залякати пресу - «Репортери без кордонів»

Укрінформ
Міжнародна організація «Репортери без кордонів» засудили напад на офіс рівненського видання журналістських розслідувань "Четверта влада" та закликали провести повне та неупереджене розслідування цієї справи, яку в організації вважають спробою залякати місцевих журналістів.

Про це йдеться у заяві, розміщеній на сайті організації «Репортери без кордонів».

"Ми рішуче засуджуємо цю спробу залякати розслідувальну пресу", - заявив Йоганн Бір, голова Центрального офісу організації у Східній Європі та Центральній Азії.

"Ми закликаємо українську владу провести повне та неупереджене розслідування цього злочину, щоб як правопорушники, так і підбурювачі, могли бути швидко притягнуті до відповідальності", - наголосив він.

У заяві вказується, що підпал відбувся всього через п'ять днів після крадіжки серверів, на яких розміщувався сайт "Четверта Влада", і через це він все ще не працює.

Читайте також: У Рівному підпалили офіс журналістських розслідувань, поліція відкрила справу

Також «Репортери без кордонів» закликали громадськість взяти максимально широку участь у здійсненні громадського фінансування видання "Четверта влада" з метою придбання обладнання, щоб замінити те, яке було вкрадене або пошкоджене вогнем.

Як відомо, підпал був здійснений у четвер, 22 лютого, о 19.00-19.30, коли співробітники організації ще працювали в офісі. Заступниця головного редактора видання "Четверта влада" та член ТІ Україна Антоніна Торбіч попросила сина, який перебував у офісі разом із батьками, перевірити, чи хтось не зайшов у офіс, бо почула звук відкривання дверей. Повернувшись, син повідомив, що невідомий чоловік, який навіть не приховував обличчя, зайшов у офіс та підпалив його.

Сьогодні в Transparency International також закликали правоохоронців оперативно розслідувати підпал редакції журналістських розслідувань "Четверта влада" у Рівному.

Національна поліція Рівненської області повідомила про початок досудового розслідування за попередньою правовою кваліфікацією частини 2 статті 194 Кримінального кодексу України ( Умисне знищення або пошкодження майна).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-