Transparency закликає оперативно розслідувати підпал офісу

Transparency закликає оперативно розслідувати підпал офісу "Четвертої влади"

Укрінформ
Українське представництво Transparency International закликало правоохоронців оперативно розслідувати підпал редакції журналістських розслідувань "Четверта влада" у Рівному.

Про це йдеться у зверненні Transparency International Україна, опублікованому на сайті організації.

"Українське представництво міжнародного антикорупційного руху Transparency International засуджує підпал офісу організації "Четверта влада" та закликає правоохоронні органи розслідувати цей та інші випадки максимально оперативно... Напади на антикорупціонерів є неприпустимими, загрожують громадянському суспільству та, на думку глобального руху Transparency International, досі є перепоною для руху України вгору в Індексі сприйняття корупції", - йдеться у повідомленні.

У TI нагадали, що підпал відбувся у четвер, 22 лютого, о 19.00-19.30, коли співробітники організації ще працювали в офісі. Заступниця головного редактора видання "Четверта влада" та член ТІ Україна Антоніна Торбіч попросила сина, який перебував у офісі разом із батьками, перевірити, чи хтось не зайшов у офіс, бо почула звук відкривання дверей. Повернувшись, син повідомив, що невідомий чоловік, який навіть не приховував обличчя, зайшов у офіс та підпалив його.

Ніхто з людей не постраждав, але збитки від підпалу та пошкодження меблів оціночно становлять кілька десятків тисяч гривень.

Читайте також: У Рівному підпалили офіс журналістських розслідувань, поліція відкрила справу

Національна поліція Рівненської області повідомила про початок досудового розслідування за попередньою правовою кваліфікацією частини 2 статті 194 Кримінального кодексу України.

Зазначають, що це не перший випадок тиску на громадських активістів та журналістів у Рівному. Так, провайдера, який обслуговує сайти "Четверта влада", "Голосно" та "Рівне-1", пограбували, через що наразі існують технічні проблеми з Інтернет-сторінками цих видань та низки інших організацій. Крім того, у ніч з 18 на 19 лютого невідомі підпалили двері до помешкання за адресою реєстрації ГО "Антикорупційний моніторинг України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-