ІМІ вимагає від силовиків вибачень за приниження журналісток у суді Києва

ІМІ вимагає від силовиків вибачень за приниження журналісток у суді Києва

Укрінформ
Громадська організація "Інститут масової інформації" засуджує приниження та дискримінацію журналісток, що відбулося в Оболонському райсуді 21 лютого, та вимагає публічних вибачень від правоохоронців.

Про це повідомляє прес-служба ІМІ.

"На думку експертів ІМІ, вжиті правоохоронцями заходи безпеки були надмірними і стосувалися винятково жінок-журналісток, які прийшли на судове засідання за редакційним завданням. Зокрема, правоохоронці зобов'язували всіх журналісток кілька разів знімати верхній одяг і показувати, що вони одягнені. На 5 поверсі, де знаходиться зал засідань №15 і розглядалася згадана справа, обраних журналісток просили пройти зі співробітницями поліції в окрему кімнату, оголитися і продемонструвати відсутність написів на тілі", - йдеться у повідомленні.

ІМІ наголошує, що дані заходи безпеки є порушенням прав людини, дискримінацією жінок-журналісток за гендерним принципом, та вимагає публічного вибачення від правоохоронців.

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого в Оболонському райсуді Києва під час розгляду справи про державну зраду Віктора Януковича був допитаний Президент Петро Порошенко.

У цьому зв'язку було посилено заходи безпеки, зокрема, біля суду та на прилеглих до нього територіях чергувало більше півсотні правоохоронців, також проводився посилений огляд жінок - відвідувачок, у тому числі журналісток, зокрема, просили зняти верхній одяг, щоб перевірити відсутність написів на тілі.

Читайте також: Президент вважає дії силовиків в Оболонському суді неприпустимими - Цеголко

Речник столичної поліції Оксана Блищик у коментарі Укрінформу уточнила, що під час перевірок виявлено активістку руху Femen, її запросили до поліції для встановлення особи та профілактичної бесіди.

Уранці 22 лютого перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко від імені влади вибачилася за дії правоохоронців, які обшукували жінок-журналістів в Оболонському райсуді, де розглядається справа про держзраду Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-