Державіаслужба vs НАЗК: суд визнав законною перевірку антикорупційників

Державіаслужба vs НАЗК: суд визнав законною перевірку антикорупційників

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення про відмову у задоволенні позову Державної авіаційної служби України до Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це інформує прес-служба НАЗК.

“Окружний адміністративний суд міста Києва 8 лютого цього року ухвалив рішення про відмову у задоволенні позову Державіаслужби до НАЗК. Позивач просив суд визнати незаконними та скасувати акт планової перевірки дотримання Державіаслужбою вимог Закону України «Про запобігання корупції» та рішення Національного агентства, прийняті на підставі такого акту”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що НАЗК провело планову перевірку дотримання Державіаслужбою вимог Закону «Про запобігання корупції», за результатами якої склало акт перевірки. На підставі цього акта НАЗК своїми рішеннями затвердило “обгрунтовані висновки про виявлення можливих ознак корупційних правопорушень стосовно осіб, які обіймали посаду (виконували обов’язок) голови Державіаслужби та стосовно державних інспекторів служби”. Уточнюється, що ці висновки були направлені до НАБУ та Нацполіції.

Читайте також: НАЗК пропонує спосіб знищення "партій-невидимок"

“Дослідивши обставини справи, суд дійшов висновку, що Національне агентство довело правомірність та обгрунтованість оскаржуваних акта та рішень, а позов Державіаслужби не підлягає задоволенню”, - наголошується у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-