НАЗК пропонує спосіб знищення

НАЗК пропонує спосіб знищення "партій-невидимок"

Укрінформ
У Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) пропонують анулювати реєстрацію політичної партії за неподання нею  фінансового звіту двічі впродовж року.

Про це заявила голова НАЗК Наталія Корчак, повідомляє прес-служба організації. 

 "На сьогодні в Україні зареєстровано 352 політичні партії, проте звіти про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру надходять не від всіх. В середньому 80-100 партій перебувають поза політичним процесом, є партіями-невидимками. Наразі є потреба вирішити проблему створених та зареєстрованих партій, які не здають звіти про майно, не провадять політичну діяльність і не несуть жодної відповідальності за неподання звітності", - зауважила Корчак.

НАЗК пропонує додати до статті 24 "Анулювання реєстрації" закону України "Про політичні партії в Україні" вимогу, відповідно до якої підставою для анулювання реєстраційного свідоцтва партії може бути неподання політичною партією двічі протягом календарного року звіту про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру до НАЗК. При цьому орган, який зареєстрував політичну партію, має звернутися до суду з поданням про анулювання реєстраційного свідоцтва.

Читайте також: НАЗК готує законопроект під “перевірки на доброчесність”

Нині, відповідно до закону України "Про політичні партії в Україні" політична партія щоквартально, не пізніше ніж на сороковий день після закінчення звітного кварталу, зобов’язана подати до НАЗК у паперовій формі (за  підписом керівника політичної партії, засвідченим печаткою політичної партії), а також на електронному носії звіт політичної  партії  про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за відповідний квартал, а також оприлюднює такий звіт на своєму офіційному веб-сайті (за наявності) у цей самий строк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-