Нацрада оштрафувала телеканал за відсутність супутникового мовлення

Нацрада оштрафувала телеканал за відсутність супутникового мовлення

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення застосувала санкцію "стягнення штрафу" у розмірі 17,7 тис. грн до телеканалу "Історія ЕМ" у зв’язку з відсутністю супутникового мовлення.

Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 15 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, провівши моніторинг 10 листопада 2017 року, регулятор зафіксував відсутність супутникового мовлення за програмною концепцією 24 год./добу, що є порушенням умов ліцензії та вимог закону України "Про телебачення і радіомовлення".

Крім того, ліцензіат не усунув порушення, які Нацрада визнала 17 серпня та відповідно до чого оголосила попередження. Ця обставина стала підставою для застосування санкції "стягнення штрафу" у розмірі 5% від ліцензійного збору. У випадку "Євромедіа Україна" він становить 17 тис. 708,10 грн.

Читайте також: Нацрада позапланово перевірить радіостанцію "Європа Плюс"

"Історія ЕМ" є історичним телеканалом, який отримав ліцензію на супутникове мовлення 30 грудня 2015 року. Власниками телеканалу (частка 99%) є Павло Грицак, який очолює групу компаній Euromedia, що займається організацією заходів і виробляє кіно- і телепродукт для ринків України та ближнього зарубіжжя, та Валентин Шостак (частка 1%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-