Нацрада позапланово перевірить радіостанцію

Нацрада позапланово перевірить радіостанцію "Європа Плюс"

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку радіостанції "Європа Плюс" (ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ") у зв’язку з порушенням мовником мовних квот.

Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 15 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зазначалося, що моніторинг добового радіомовлення засвідчив ознаки порушення закону "Про телебачення і радіомовлення". Так, 5 грудня 2017 року в ефірі ліцензіата частка пісень українською мовою у проміжку часу з 07:00 до 14:00 становила 29,4% замість визначених законом 30%.

Читайте також: "Радио Пятница" оштрафували за порушення мовних квот

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 8 листопада 2016 року набув чинності закон "Про внесення змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)". Згідно з документом, квота на пісні українською мовою у радіоефірі в часових проміжках із 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 вводиться поступово: протягом першого року їх має бути щонайменше 25%, другого – 30%, третього – 35%. Ведення передач державною мовою протягом першого року дії закону має становити 50%, другого – 55%, третього – 60%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-