"Радио Пятница" оштрафували за порушення мовних квот

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала радіостанцію «Радио Пятница» (ДП «Новий Обрій») на 327,8 тис. грн через порушення мовних квот.

Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 15 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час перевірки регулятор виявив, що в ефірі радіостанції частка пісень державною мовою у проміжку з 07:00 – 14:00 становила 29% замість визначних законом 30%.

Керівництво радіостанції вбачає причину порушення у тому, що звукорежисер не вірно запрограмував комп’ютер, який транслює музику в ефірі, та запевняє, що після виявлення помилки всі недоліки були усунені.

Читайте також: Нацрада оштрафувала чотири супутникові телеканали за мовчання

Нацрада визнала за радіостанцією порушення закону України «Про телебачення і радіомовлення» та застосувала до ліцензіата санкцію «стягнення штрафу» у розмірі 327 тис. 842 грн 23 коп. (5% від суми ліцензійного збору).

Водночас регулятор зобов’язав «Радио Пятница» протягом місяця усунути виявлені недоліки.

«Радио Пятница» є столичною недержавною музично-інформаційною радіостанцією, що до 13 лютого 2015 року мала назву Super radio. Разом із «Наше радіо», «Авторадіо», NRJ, Loung FM, Ретро FM, Джем FM і «Голос столиці» названа радіостанція входить до складу радіогрупи «Український медіа холдинг» українського бізнесмена Сергія Курченка, оголошеного в розшук.

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня 2017 року Нацрада призначила позапланову перевірку «Радио Пятница» (ДП «Новий Обрій») у зв’язку з порушенням мовних квот на трансляцію в ефірі 30% українських пісень. Провівши моніторинг, регулятор виявив, що в ефірі ліцензіата 12 листопада частка пісень українською мовою у проміжку часу з 07.00 до 14.00 становила 29% замість визначених законом 30%.

До цього найвищий штраф через порушення мовних квот було стягнено з проекту "Радіо-Ера FM" (ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера") на 317,4 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-