Суд поки не отримав клопотання САП щодо Труханова

Суд поки не отримав клопотання САП щодо Труханова

Укрінформ
Солом’янський районний суд Києва наразі не отримував клопотання від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо обрання запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила прес-секретар суду Яна Квітченко.

“Ні, клопотання не подано. Канцелярія Солом’янського районного суду його не отримала”, - сказала Квітченко.

Як повідомляв Укрінформ, міського голову Одеси Геннадія Труханова затримали зранку 14 лютого в аеропорту "Бориспіль" після повернення в Україну з Варшави.

Пізніше стало відомо, що в "Борисполі" також затримали заступника мера Одеси Павла Вугельмана, який прилетів із Ізраїлю.

13 лютого детективами НАБУ було заочно повідомлено про підозру міському голові Одеси Геннадію Труханову та трьом посадовцям Одеської міськради у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Читайте також: САП проситиме для Труханова арешту, застава - 50 мільйонів

За версією НАБУ, усі ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси - у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

Керівник САП Назар Холодницький 14 лютого заявив, що клопотання щодо обрання запобіжного заходу Труханову вже доправлено до Солом'янського районного суду. Він зазначив, що САП вимагатиме обрати для Труханова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю звільнення під заставу у розмірі 50 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-