САП проситиме для Труханова арешту, застава - 50 мільйонів

САП проситиме для Труханова арешту, застава - 50 мільйонів

Оновлено
Укрінформ
САП проситиме запобіжний захід для мера Одеси Геннадія Труханова у вигляді тримання під вартою із заставою 50 мільйонів гривень.

Про це на брифінгу заявив керівник САП Назар Холодницький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Як вам відомо, сьогодні детективи НАБУ на підставі інформації від ДПСУ в аеропорту “Бориспіль” затримали Одеського міського голову та його заступника (Павла Вугельмана - ред.). Зараз вони перебувають у НАБУ, з ними тривають слідчі дії. Вони, а також їхні захисники ознайомлені з повідомленням про підозру, їм вручено клопотання  про обрання запобіжного заходу. Прокуратура клопотатиме про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою  із заставою 50 млн грн для Одеського міського голови, 30 млн - для його заступника”, - сказав Холодницький.

За його словами, клопотання щодо обрання запобіжного заходу Труханову вже направлено до Солом’янського районного суду. 

“Уже клопотання (про обрання запобіжного заходу Труханову — ред.). доставлено  до Солом’янського райсуду, чекаємо розподілення на конкретного суддю. Справа, сподіваюся, слухатиметься сьогодні. Сподіваємося також встигнути  доправити клопотання про обрання запобіжного заходу його заступнику (до Солом'янського райсуду — ред.)”, - зазначив керівник САП.

Читайте також: Із Трухановим і його заступником проводять слідчі дії. НАБУ назвало статті

Як повідомляв Укрінформ, міського голову Одеси Геннадія Труханова затримали  зранку 14 лютого в аеропорту "Бориспіль" після повернення в Україну з Варшави.

Пізніше стало відомо, що в аеропорту "Бориспіль" також затримали заступника мера Одеси Павла Вугельмана, який прилетів із Ізраїлю.

13 лютого детективами НАБУ було повідомлено про підозру міському голові Одеси Геннадію Труханову та трьом посадовцям Одеської міськради, у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

За версією НАБУ, усі ці особи причетні до схеми із заподіяння збитків місцевому бюджету Одеси - у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-