Правозахисники просять у Ради закон про держдопомогу в’язням Кремля

Правозахисники просять у Ради закон про держдопомогу в’язням Кремля

Укрінформ
Політв'язні Кремля та їхні родичі не можуть скористатися закладеною у Держбюджет-2018 матеріальною допомогою для підтримки громадян, позбавлених волі через дії РФ у Криму та Севастополі, через відсутність відповідних положень закону.

Про це заявила голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник під час прес-конференції у понеділок, 12 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Давно порушується питання на рівні закону про матеріальну допомогу для громадян, які знаходяться в Криму і незаконно позбавлені волі. Наприкінці минулого року у бюджет було закладено відповідні кошти в сумі 96 млн 714 тис. грн. Але не зважаючи на те, що є ці кошти, навіть зараз родичі не можуть скористатися цієї допомогою, бо нема відповідного положення, нема відповідних законодавчих підстав для того, щоб Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України могло використати ці кошти на захист політичних в'язнів... Тому ми вимагаємо, що якнайшвидше було затверджено відповідне положення, і тут багато залежить від Міністерства фінансів України. Проблема також у тому, що в нас немає і відповідного закону, який дає законні підстави для Міністерства з питань тимчасово окупованих територій на використання коштів», - зазначила Скрипник.

Читайте також: Правозахисники та родичі бранців Кремля звернулися до міжнародних організацій

За її словами, йдеться про законопроект №6700 «Про визнання політичними в'язнями осіб, позбавлених свободи з політичних мотивів за рішенням органів влади Російської Федерації, та умови і порядок надання їм державної соціальної допомоги та пільг». Цей документ був зареєстрований у Верховній Раді 13 липня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-