Меморіал жертв Голодомору: Гройсман каже, що добудова музею справа честі

Меморіал жертв Голодомору: Гройсман каже, що добудова музею справа честі

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запропонував поновити системну дослідницьку роботу щодо Голодомору 1932-1933 р, зокрема у частині увічнення пам’яті жертв трагедії.

Про це він сказав під час засідання оргкомітету з підготовки та вшанування 85-их роковин Голодомору, повідомляє Урядовий портал

"Цього року потрібно поновити системну (дослідницьку) роботу щодо увічнення пам'яті мільйонів. На жаль, з 2010 року дослідження фактично припинили. Я був цим здивований... Такими темпами за три-п'ять років ми вже нічого не відновимо. Але ніхто не має права забути і применшити кількість людей, а особливо дітей, які були знищені. Тож всіх закликаю до системної роботи", - сказав Гройсман.

У цьому контексті глава уряду нагадав, що "справою честі" є і добудова другої черги Національного музею "Меморіал жертв Голодомору". У Держбюджеті на 2018 рік закладені 320 млн грн з цією метою. Додаткові кошти, на думку Гройсмана, можна залучити з міжнародних джерел.

Читайте також: Гройсман пропонує увічнити пам’ять дослідників Голодомору

"У лютому ми розпочинаємо роботи. За 24 місяці маємо здати об'єкт. Супроводжувати проект доручаю віце-прем'єр-міністру Володимиру Кістіону... Наразі завдання - визначитися з ефективним використанням коштів", - сказав він.

Участь у засіданні взяли глава Адміністрації Президента Ігор Райнін, представники Міністерства культури, Інституту національної пам'яті, історики та експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-