Гройсман пропонує увічнити пам’ять дослідників Голодомору

Гройсман пропонує увічнити пам’ять дослідників Голодомору

Укрінформ
До 85-х роковин Голодомору в Україні планується досягти суттєвого прогресу в будівництві другої черги Меморіалу жертвам тоталітаризму та провести міжнародний форум.

Про це йшлося на засіданні організаційного комітету під спільним головуванням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та глави Адміністрації Президента Ігоря Райніна, повідомляє прес-служба глави держави.

«Гідне вшанування жертв Голодомору є питанням збереження нашої пам'яті, нашої ідентичності, справедливості і людської совісті», - наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Він запропонував також гідним чином вшанувати та увічнити пам'ять людей, які досліджували заборонену тему штучного голоду та розповідали правду про Голодомор в Україні.

Як зауважив Ігор Райнін, Президент наголошує на важливості і пріоритетності гідного відзначення 85-х роковин Голодомору на високому державному рівні та вимагає безумовного виконання указу Президента та постанови Кабміну щодо належного вшанування цієї пам'ятної для кожного українця дати.

Читайте також: Історики вважають, що Голодомор забрав щонайменше 7 мільйонів життів

Райнін акцентував увагу присутніх на необхідності до листопада поточного року досягти суттєвого прогресу у будівництві другої черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору», підготувати та провести у листопаді міжнародний форум, присвячений 85-м роковинам Голодомору, а також низку заходів у різних країнах світу, які б належним чином висвітлили ці трагічні події в історії українського народу та вшанували пам’ять жертв трагедії.

Учасники засідання обговорили питання спорудження у Києві пам’ятника визначному досліднику Голодомору в Україні Джеймсу Мейсу, а також визнання світовою спільнотою – іноземними державами та міжнародними організаціями Голодомору геноцидом українського народу.

Крім того, детально обговорені питання відновлення роботи зі створення Національної книги пам’яті жертв Голодомору, проведення наукових, історичних досліджень теми організованого штучного голоду в Україні та видання історичних книг, присвячених цій темі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-