Нацрада перевірить

Нацрада перевірить "Інтер" та "СТБ" за новорічні ефіри

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалів "Інтер" і СТБ.

Таке рішення ухвалено на засіданні Нацради 11 січня на підставі моніторингу новорічних ефірів, у яких були фільми за участю артистів, що входять до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Моніторинг зафіксував демонстрування на "Інтері" двох фільмів - "Москва сльозам не вірить" та "Іронія долі, або З легкою парою!" - за участю акторів Табакова і Тализіної. Є ознаки порушення вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення", - зазначив голова Національної ради Юрій Артеменко. 

Голова Нацради додав, що подібна ситуація виникла і з телеканалом "СТБ", який демонстрував фільми "Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика", "Іронія долі, або З легкою парою!", "Москва сльозам не вірить", "Любов і голуби" за участі Наталії Варлей, Валентини Тализіної, Олега Табакова і Олександра Михайлова.

Читайте також: Нацрада позапланово перевірить "Русское Радио"

Моніторинг мовлення телеканалу "Інтер" проводився 30, 31 грудня 2017 року та 1 січня 2018 року. Позапланова перевірка призначена за ліцензією на багатоканальне цифрове мовлення в мережі МХ-1 на звернення Служби безпеки України, а також громадянина Ковбика. 

Моніторинг телеканалу "СТБ" проводився 15, 17 - 19, 22, 29, 31 грудня 2017 р. та 1 січня 2018 р. Позапланова перевірка призначена за ліцензією на багатоканальне цифрове мовлення в мережі МХ-2 на звернення Служби безпеки України і громадян Ковбика і Корнєєва.

Прізвища акторів Олега Табакова, Валентини Тализіної, Наталії Варлей та Олександра Михайлова внесені до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, оприлюдненого на веб-сайті Міністерства культури України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-