Нацрада позапланово перевірить

Нацрада позапланово перевірить "Русское Радио"

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ "Телерадіоорганізація "Русское радио" - Україна", м. Київ (позивні "Русское Радио").

Рішення було прийнято на засіданні Нацради 11 січня на підставі моніторингу дотримання мовних квот на радіо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Норма, що набула чинності 8 листопада 2017 року, стосувалася не тільки кількості пісень, а й мови ведення. Раніше було 50%, зараз стало 55%. Ми виявили, що частка ведення передач українською мовою на "Русском Радио" становила 52%", - поінформував голова Національної ради Юрій Артеменко, запропонувавши провести позапланову перевірку.  

Читайте також: Нацрада готує нові дозволи для теле- і радіомовлення на Крим

Як зазначалося, моніторинг добового мовлення радіостанції проводився 4 грудня 2017 року і зафіксував порушення ліцензіатом вимог частини п'ятої статті 9 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", оскільки частка ведення програм державною мовою становила 52%. Тоді як законодавством передбачено, що протягом другого року (з 08.11.2017) дії закону вона має становити не менше 55%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-