На зброю і військову техніку цьогоріч виділили 16,4 мільярда

На зброю і військову техніку цьогоріч виділили 16,4 мільярда

Укрінформ
Верховна Рада у 2018 році на розвиток, закупівлю, модернізацію та ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання виділила 16,4 млрд гривень.

Про це йдеться в додатку №3 до Державного бюджету на 2018 рік, опублікованому на сайті парламенту

Разом із тим загальна сума фінансування Міністерства оборони цього року становить 86,6 млрд гривень, що більш ніж на 20% більше, ніж торік.

При цьому із цієї суми видатки на керівництво та військове управління Збройних сил України становлять майже 500 млн гривень, а на забезпечення діяльності ЗСУ та підготовку військ - 59, 8 млрд гривень.

На медичне лікування, реабілітацію та санаторне забезпечення особового складу ЗСУ, ветеранів військової служби та членів їх сімей, ветеранів війни передбачено бюджетом 2,4 млрд гривень.

Окрім того, на будівництво та придбання житла для військовослужбовців виділено 857,6 млн гривень.

На підготовку військових фахівців у вищих навчальних закладах, підвищення кваліфікації та перепідготовку військових фахівців і державних службовців, початкову військову підготовку та патріотичне виховання молоді  виділяється 2,8 млрд гривень.

Читайте також: Порошенко розповів про рекордний військовий бюджет і зброю зі США

Стаття видатків на утилізацію боєприпасів, рідинних компонентів ракетного палива, озброєння, військової техніки та іншого військового майна, забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів становить 534 млн гривень.

Видатки для Міноборони на реалізацію заходів щодо підвищення обороноздатності і безпеки держави становлять 2,7 млрд гривень.

У держбюджеті на 2017 рік на фінансування Міноборони було передбачено 68,8 млрд гривень, а на розвиток озброєння та військової техніки Збройних сил України - 6,5 млрд. гривень.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів 15 вересня вніс на розгляд парламенту проект Державного бюджету на 2018 рік. Верховна Рада 7 грудня ухвалила відповідний закон, 30 грудня його підписав Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-