Суд розблокував закупівлю сканерів для пунктів пропуску

Суд розблокував закупівлю сканерів для пунктів пропуску

Укрінформ
Державна фіскальна служба виграла суд щодо закупівлі сканерів для митниць. Таким чином, фіскальна служба отримала можливість відновити процес модернізації митниці.

Про це повідомляє прес-служба ДФС. 

"Окружний адміністративний суд м. Києва за позовом ДФС скасував рішення, яким у вересні цього року була заблокована закупівля сучасних стаціонарних сканерів для пунктів пропуску. Відтепер фіскальна служба фактично отримала можливість відновити процес модернізації митниці", - повідомив в.о. голови ДФС Мирослав Продан.

За словами Продана, вже після Нового року розпочнуться конкурсні торги. На першому етапі планується закупити 6-7 стаціонарних скануючих комплексів.

«Ми починаємо великий амбітний проект, який раз і назавжди змінить українську митницю. Не зволікаючи, вже з нового року після набрання рішенням суду законної сили, ми розпочнемо процедуру конкурсних торгів. На першому етапі плануємо закупити 6-7 стаціонарних скануючих комплексів. У планах на січень – також початок тендеру на закупівлю близько двох десятків вагових комплексів для митниці», – наголосив Продан.

Як відомо, проблемна ситуація з тендерами, які ДФС розпочала для закупівлі необхідних для роботи митниць сканерів, виникла ще влітку цього року. Тоді ДФС було оголошено два тендери. 22 червня розпочато процедуру закупівлі двох скануючих систем. 4 липня – оголошено про початок процедури на придбання чотирьох систем вартістю майже 339 млн грн. По другому – з восьми учасників до тендеру допущено двох - "Ватек" і "МКТ-Комюнікейшн".

Читайте також: У Жулянах можна проходити контроль за допомогою мобільних посадкових талонів

Однак однією з компаній-учасниць було оскаржено рішення тендерного комітету. На підставі цієї скарги АМКУ скасував процедуру закупівлі.  

ДФС звернулася до суду з позовом про скасування рішення АМК, який врешті і визнав правоту Державної фіскальної служби України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-