Більшість українців хочуть вступу до ЄС

Більшість українців хочуть вступу до ЄС

Опитування
Укрінформ
За результатами загальнонаціонального дослідження, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, 59,1% опитаних вважають, що Україна має вступити до Євросоюзу.

Про це йдеться у соціологічному дослідженні, проведеному з 15 по 19 грудня, текст якого є в розпорядженні Укрінформу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

При цьому, 10,8% громадян вважають, що Україна має вступати до Митного союзу Росії, Білорусі, Казахстану; 30,2% - не змогли відповісти на питання, яким інтеграційним напрямом має йти Україна.

Разом із тим, 32,2% опитаних зазначили, що запровадження безвізового режиму з ЄС стало для них загалом важливим; 14,1% - дуже важливим; 24,3% - мало важливим; 25% - зовсім не важливим; 4,4% - не змогли відповісти. 

Також більшість населення, за результатами опитування, вважає, що найкращим варіантом гарантування безпеки для України був би вступ до НАТО - так вважають 38,5% і ще 5% сподіваються на військовий союз із США. Позаблоковий статус обстоюють 29%, а підтримка  військового союзу з Росією та іншими країнами СНД становить  5%.

Читайте також: Безвізом із ЄС уже скористалися майже 380 тисяч українців

Проте у цьому питанні існують регіональні відмінності: членство в НАТО підтримують у Західному - 58% та у Центральному - 43% регіонах, а от у Південному - 39%, Східному - 43% регіонах та на Донбасі - 44% віддають перевагу нейтральному статусу України.

Якби найближчим часом відбувся референдум щодо вступу України до НАТО, у ньому взяли би участь 64% населення, серед яких 66% проголосували «за», 28% - «проти», а 6% - не визначилися.

Опитування проводилося в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донбасу. Всього опитано 2000 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3 відсотка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-