СКУ підтримує оголошення 2018 року Роком утвердження державної мови

СКУ підтримує оголошення 2018 року Роком утвердження державної мови

Укрінформ
Світовий Конґрес Українців підтримує ініціативу 178 народних депутатів і звернення Комітету ВР та Групи «Першого травня» до Президента України оголосити 2018 р. Роком утвердження державної мови

Про це йдеться у листі СКУ до Президента Петра Порошенка.

«Сьогодні все світове співтовариство є свідком духовного відродження та консолідації українського народу, який мужньо захищає територіальну цілісність України від російської агресії та просуває свої євроінтеграційні прагнення. Українська мова, яка не одне століття потерпала від насильницької русифікації, є одним із важливих факторів духовного відродження українського народу», - йдеться, зокрема, у листі.

Тому СКУ підтримує ініціативу 178 народних депутатів та звернення до Президента Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності та 36 відомих українських науковців, письменників і митців.

Читайте також: Група “Першого грудня” звертається до Порошенка з пропозицією щодо державної мови

СКУ підтримує думку Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності про те, що видання Указу Президента про проголошення 2018 року Роком утвердження державної мови посилить роль і значення української мови як конституційного консолідуючого чинника, засобу зміцнення державної єдності України.

Зважаючи на це, СКУ закликає Президента України оголосити своїм Указом 2018 рік Роком утвердження державної мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-