НАЗК викликає голову Держспоживслужби

НАЗК викликає голову Держспоживслужби

Укрінформ
НАЗК викликає голову Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапу для надання пояснень щодо ймовірного скоєння ним адмінправопорушення.

Про це інформує прес-служба НАЗК. 

“Нацагентством встановлено, що перебуваючи на керівних посадах центральних органів виконавчої влади, тобто будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави, на яку поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», голова Держпродспоживслужби у період з 26 квітня 2015 р. по 30 травня 2017 р. не вийшов зі складу правління ТОВ «Український клуб аграрного бізнесу» та не склав повноважень голови комісії з припинення (ліквідатора) цього товариства”, - йдеться у повідомленні.

Як наголошують у НАЗК, цим порушено встановлену пунктом 2 частини першої статті 25 закону заборону щодо входження до складу правління, інших виконавчих та контрольних органів, наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку.

“Вказане діяння містить ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією, відповідальність за яке передбачено частиною другою статті 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення”, - уточнили у Нацагентстві.

Читайте також: Суддя ВАСУ "забув" задекларувати дві квартири у центрі Києва

Зазначається, що Лапу запрошено прибути до НАЗК 21 грудня з 10:00 "для забезпечення реалізації прав особи, яка притягається до адміністративної відповідальності і яка має право подати пояснення і зауваження до змісту протоколу".

В агентстві нагадують, що неявка посадової особи не є перешкодою для здійснення подальших можливих заходів відповідно до вимог законодавства про адміністративні правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-