Суддя ВАСУ

Суддя ВАСУ "забув" задекларувати дві квартири у центрі Києва

Укрінформ
Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили одному з суддів Вищого адмінсуду про підозру у вчиненні злочину за ст.366-1 КК (Декларування недостовірної інформації).

Повідомлення про підозру було погоджено заступником генпрокурора, керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назаром Холодницьким, зазначає САП.

"За версією слідства, суддя ВАСУ вніс завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій за 2015 та 2016 роки. Йдеться про об’єкти нерухомості (2 квартири у центрі Києва), власниками яких є члени родини підозрюваного, і які, відповідно до Закону України "Про запобігання корупції", мали бути відображені служителем Феміди в його щорічних деклараціях", - йдеться у повідомленні.

Детективи НАБУ вважають, що суддя вдався до таких дій умисно, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів та громадськості свого реального майнового стану та всього наявного у нього та членів його сім’ї нерухомого майна, а також задля реалізації можливості отримати в судовому порядку службового житла у Києві.

Читайте також: НАЗК внесло приписи голові Вищої ради правосуддя та голові столичної податкової

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у квітні 2017 року за власними напрацюваннями, на підставі звернень громадян та публікацій у ЗМІ. Крім того, встановлюються й інші факти можливого недекларування підозрюваним рухомого і нерухомого майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-