Канада має допомогти Україні боротися з корупцією - парламентський звіт

Канада має допомогти Україні боротися з корупцією - парламентський звіт

Укрінформ
Канаді варто посилити свою співпрацю із Україною у питанні боротьби з корупцією.

Про це йдеться у підготовленому Постійним комітетом парламенту Канади із питань оборони звіті "Канадська підтримка України у час кризи та збройного конфлікту".

"Рекомендуємо уряду Канади заохочувати міцні міжпарламентські відносини, які у тому числі передбачатимуть можливу допомогу у розробці антикорупційних механізмів, інститутів та проведення навчання, як потребуватиметься українській стороні", - йдеться у звіті.

З метою боротьби з корупцією, депутати закликали також сприяти розвитку громадянського суспільства в Україні. "Рекомендуємо уряду Канади сприяти установленню відносин та відкритого діалогу між урядом України та громадянським суспільством й допомагати у нарощуванні потенціалу недержавних організацій, особливо тих, що працюють у сфері протидії корупції", - стверджують автори документу.

Читайте також: Канада підтримує позицію України щодо миротворців – Макеєв

Іншим фокусом уваги Канади в Україні повинне залишатися просування гендерної рівності. "Рекомендуємо уряду збільшити підтримку просування гендерної рівності за допомогою Канадської програми розвитку в Україні, чинних програм ООН,  а також ініціатив у сферах прав жінок, миру та безпеки", - підсумовується у звіті.

Звіт було підготовлено за результатами відрядження членів комітету до України влітку цього року, а також їх особистих зустрічей із різноманітним експертами у Оттаві. Запропоновані у комітетських звітах рекомендації не є обов’язковими до виконання, однак зазвичай уряд відображає їх у своїх рішеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-