Україна вже виконує роль східного флангу НАТО - посол у Канаді

Україна вже виконує роль східного флангу НАТО - посол у Канаді

Укрінформ
У парламенті Канади відбулася конференція «Перегляд політики щодо Східної Європи: приклад Молдови, Грузії та України».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, модератором заходу виступив глава Постійного комітету із закордонних справ та міжнародного розвитку парламенту Канади Роберт Нолт, а серед учасників були канадські депутати й дипломати європейських країн.

«Я б хотів, аби ми заново подивилися на внесок наших трьох країн. На моє переконання, ми є не тягарем, а цінним надбанням вільного світу. Принаймні у безпекових питаннях, наші країни вже відчувають, що виконують роль східного флангу НАТО, й у багатьох аспектах захищають вільний світ», - сказав посол України в Канаді Андрій Шевченко.

Читайте також: У парламенті Канади підписали листівки для українських політв’язнів Кремля

Його думку підтримав і політичний директор МЗС України Олексій Макеєв, який нагадав, що деструктивний вплив Росії не обмежується державами Східної Європи.

«Захід тепер розуміє, що таке втручання у вибори, бачить, що Росія бреше на промисловому рівні, усвідомлює, що російська пропаганда б'є у саме серце Західних суспільств», - зауважив Макеєв.

Під час заходу учасникам було запропоновано підписати листівки для українських політичних в’язнів, запроторених за грати у Росії.

«За кожної нагоди, коли у вас з’являється можливість поспілкуватися із очільниками Росії, закличте їх до звільнення політичних бранців», - звернувся політичний директор МЗС до присутніх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-