"Напади" на НАБУ викликають занепокоєння - Human Rights First

Укрінформ
Втручання в розслідування корупції на вищому рівні, а також "напади" на Національне антикорупційне бюро України викликають занепокоєння щодо можливості України проводити незалежну політику.

Про це заявив головний радник американської неурядової організації, що займається захистом прав людини Human Rights First Браян Дулі під час презентації нової доповіді Міжнародної правозахисної організації Human Rights First – "Демократія у небезпеці: Україна на перехресті на четверту річницю Євромайдану", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сприйняли із розчаруванням, і навіть злістю, останні новини, включаючи втручання в розслідування корупції на вищому рівні, напади на НАБУ та інші факти, що викликають занепокоєння щодо можливості України проводити незалежну політику. І це підриває довіру суспільства і може призвести до втрати міжнародної підтримки для України", -  заявив Дулі.

Читайте також: НАБУ показало, як тривали обшуки у Мін’юсті

Він зауважив, що Гельсінська комісія США наголосила на порушенні прав людини, і на те, що нова політика в Україні через чотири роки після того, як було обіцяно, не відбулася.

За словами Дулі, представники американської неурядової організації часто фіксують  напади на громадянське суспільство по всьому світу.

"За останні 20 років ми спостерігали, як щоденно по всьому світу вбивали активістів із прав людини. В Україні ми бачимо тиск на активістів у сфері ЛГБТ, антикорупційній тощо", -  розповів він.

Поки що в Human Rights First не обговорювали, чи буде нова доповідь Міжнародної правозахисної організації Human Rights First перекладена українською мовою, як зауважив Дулі.

"Ми подумаємо про це. Але сьогодні ми розповсюдимо його (звіт - ред.) в пресі США, доведемо до відома американський уряд", -  заявив він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-