Порошенко назвав права людини “найголовнішою національною цінністю”

Порошенко назвав права людини “найголовнішою національною цінністю”

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко запевнив, що і надалі докладатиме максимум зусиль для повернення української території, а також боротиметься за кожного, хто зазнає утисків агресора.

Про це йдеться у зверненні глави держави з нагоди Міжнародного дня прав людини.

"Громадяни України разом зі світовим співтовариством відзначають цю дату не тільки згадуючи один з основоположних постулатів взаємовідносин держави і громадянина, а й підтверджуючи, що захист прав людини - найголовніша національна цінність, що визначена Основним Законом України", - наголосив Порошенко.

За його словами, ця цінність особливо гостро відчувається сьогодні, "коли підступна і злочинна російська агресія продовжує калічити людські життя в окупованому Криму та на Донбасі".

"Переконаний, що завдяки міжнародній єдності і солідарності з Україною та силі міжнародного права ці наміри Кремля приречені на поразку, адже відповідальності за скоєні злочини не уникнути",- наголосив Президент.

Глава держави відзначив, що у Міжнародний день прав людини ми згадуємо про українських політичних в’язнів, незаконно утримуваних Росією, і подякував міжнародним партнерам, "які разом з нами докладають зусиль щодо звільнення бранців".

"Болючою є ситуація в окупованому Криму, де в умовах російської окупаційної влади права українських громадян порушуються кожного дня. І ця тенденція тільки посилюється.

Читайте також: Українська діаспора боротиметься за права кримських татар – президент СКУ

За них борються не лише в Україні, на їх захист постав увесь світ. Ми продовжуватимемо зміцнювати міжнародний фронт на захист прав людини, людської гідності та свободи. І ми уже маємо перемоги на цьому фронті", - підкреслив він.

Порошенко нагадав, що на звернення України Міжнародний кримінальний суд проводить розслідування подій в Україні часів Революції Гідності та здійснення агресії Російською Федерацією.

"Нещодавно у своїй черговій доповіді цей високоповажний Суд чітко і недвозначно заявив про пряму збройну агресію Росії проти України. І яких би зусиль не докладала Москва, усі злодіяння, які чинить окупант на нашій землі, методично фіксуються в Гаазі", - зазначив він.

Крім того, Президент подякував співвітчизникам, які з тих чи інших обставин змушені перебувати під російською окупацією в окремих районах Донецької та Луганської областей та у Криму, за мужність та непохитність, за незламну віру у справедливість та Українську державу.

"Переконаний, що завдяки наших цілеспрямованим зусиллями та консолідованій міжнародній підтримці ми подолаємо усі випробування, які випали на долю України у боротьбі за свою незалежність та територіальну цілісність", - підкреслив він.

Порошенко наголосив, що і надалі докладатиме "максимум зусиль для повернення української території, а також боротимусь за кожного, хто зазнає утисків агресора".

"Запевняю, після відновлення українського суверенітету на захоплених ворогом територіях права громадян обов’язково будуть захищені.

Водночас закликаю Уряд спільно з громадськістю активізувати роботу щодо виконання Національної стратегії у сфері прав людини, затвердженої моїм Указом у 2015 році", - зазначив він.

прес-служба Глави держави

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-