Українська діаспора боротиметься за права кримських татар – президент СКУ

Українська діаспора боротиметься за права кримських татар – президент СКУ

Укрінформ
Світове українство допомагатиме кримським татарами у деокупації Криму та відстоюванні прав.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій.

«Від імені понад двадцятимільйонної української діаспори, Світовий конгрес українців заявляє про свою солідарність з кримськотатарським народом та запевняє його подальшій підтримці в боротьбі за деокупацію Криму та в захисті прав людини, а також національних і релігійних прав і свобод кримських татар», - сказав Чолій.

Читайте також: Виповнюється сторіччя першого Курултаю

Він також привітав кримських татар із сторіччям першого Курултаю, який проголосив Кримську Народну Республіку та прийняв Конституцію і державну символіку.

«Попри те, що через жорстокі дії радянської влади молода Кримська Народна Республіка проіснувала зовсім мало, проведення першого Курултаю кримськотатарського народу є історичною подією світового масштабу, яка засвідчила багатовікові прагнення кримськотатарського народу до самовизначення та продемонструвала його демократичні традиції», - зазначив Чолій.

Читайте також: МЗС Латвії: РФ має нести відповідальність за агресивні дії в Україні

Він наголосив, що сьогодні кримські татари знову потерпають від жорстоких утисків, репресій та переслідувань, які ведуть проти них окупаційні владні структури Російської Федерації.

«Злочинні дії Російської Федерації змушують волелюбний кримськотатарський народ відстоювати своє право вільно жити на своїй власній землі», - зауважив Чолій.

Читайте також: Тіллерсон виправив журналіста: Анексія Криму – це не довершений факт

За його словами, з початком агресивних дій Російської Федерації в Україні, СКУ зміцнив співпрацю з Меджлісом кримськотатарського народу та активно просуває перед міжнародним співтовариством актуальні питання кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-