МЗС Латвії: РФ має нести відповідальність за агресивні дії в Україні

МЗС Латвії: РФ має нести відповідальність за агресивні дії в Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс заявив, що Росія повинна нести повну відповідальність за свої агресивні дії в Україні, а українське питання має залишатися в центрі порядку денного ОБСЄ.

Про це він сказав у промові на 24-му засіданні Ради міністрів ОБСЄ у Відні, повідомляє сайт МЗС Латвії.

«Українське питання має залишатися в центрі порядку денного ОБСЄ, враховуючи важливу роль організації в справі запобігання та вирішення конфліктів. Неприйнятно, що у окремих держав-учасників ОБСЄ фундаментально суперечливе розуміння основних принципів і цінностей, про що свідчить агресія Росії щодо України, ігноруючи незалежність, єдність, суверенітет і територіальну цілісність України», - підкреслив Рінкевичс.

Читайте також: В ОБСЄ підтримують посилення тиску на Росію за її дії в Криму - Беца

Він також додав, що Росія повинна нести повну відповідальність за свої агресивні дії в Україні та висловив підтримку дипломатичних зусиль впоратися з кризою в рамках Нормандського формату і тристоронньої контактної групи, домігшись повного виконання Мінських угод.

В ході засідання Ради міністрів ОБСЄ Рінкевичс взяв участь у спеціальній нараді щодо ситуації в галузі прав людини в Криму. Він висловив стурбованість з приводу погіршення стану з правами людини в Криму, особливо обмеження прав людини і основних свобод кримських татар з початку здійснення Росією анексії Кримського півострова.

«Важливо, щоб це питання залишалося на порядку денному міжнародних організацій», - зазначив латвійський міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-