Під АТО потрібна нова законодавча база — Полторак

Під АТО потрібна нова законодавча база — Полторак

Укрінформ
З огляду на формування двох армійських корпусів в окремих районах Донецької та Луганської областей потрібно запровадити нову законодавчу базу щодо зміни режиму АТО.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак в інтерв’ю, опублікованому на сайті МОУ.

Він пояснив, що на території окремих районів Донецької та Луганської областей сформовані два армійські корпуси, які входять в оперативне підпорядкування 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ.

“З часом Росія почала масово вводити свої угруповання: озброєння, техніку, регулярні війська, створивши два армійські корпуси — в Донецьку і Луганську. Керівництво ними здійснювали російські офіцери у збудованій чіткій вертикалі управління. Ці корпуси увійшли до складу 8-ї загальновійськової російської армії. Саме про існування такої управлінської вертикалі свідчать останні події в Луганську, адже так званий 2-й армійський корпус не втручався у них”, - заявив він.

На переконання Полторака, уведення режиму Антитерористичної операції 2014 року було єдино правильним рішенням, що уможливило максимальну концентрацію наших сил і засобів, проведення заходів з приведення до бойового стану всіх силових структур. “Це допомогло вистояти у перші дні — тоді, коли силові підрозділи не були готові до бойових дій”, - наголосив він.

Читайте також: Досвід ЗСУ може бути корисним для міжнародних партнерів - Порошенко

Проте нині, підкреслив міністр, ситуація змінилася і щодо неї потрібна нова законодавча база.

“У підготовленому законопроекті чітко зазначено: на окупованій частині Донеччини і Луганщини відбувається агресія Російської Федерації. До речі, значної відмінності від терористичних угруповань та збройними силами Росії я не бачу. Адже армія, яка віроломно перетнула кордон іншої держави, здійснила агресію, і є терористичним угрупованням. Точне юридичне визначення цим процесам має дати закон щодо реінтеграції окупованої частини Донбасу”, - заявив Полторак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-