Досвід ЗСУ може бути корисним для міжнародних партнерів - Порошенко

Досвід ЗСУ може бути корисним для міжнародних партнерів - Порошенко

Укрінформ
Збройним Силам України, які  в боях з російським агресором набули  бойового досвіду, є чим поділитися з нашими міжнародними партнерами та друзями.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного під час робочої поїздки до Львівської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Збройні Сили України в боях з російським агресором набули безцінного бойового досвіду. У світі знайдеться не так багато армій, які пройшли крізь пекло таких боїв з ворогом, які випали на долю наших солдат і офіцерів... Нам є чим поділитися з нашими міжнародними партнерами та друзями. Обмін досвідом постійно відбувається тут, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки", - сказав Порошенко.

Він додав, що цей центр відвідують не лише солдати, але й сенатори та  конгресмени, міністри й посли, командувачі збройних сил та інші офіційні іноземні військові делегації, і "щоразу чути їхні схвальні відгуки, дуже високу оцінку тих змін, які проходять в українському війську, їхнє захоплення мужністю наших воїнів".

Читайте також: У штабі АТО повідомили гарні новини з передової

Президент розповів, що за допомогою США створено унікальний центр імітаційного моделювання. За його словами, завдяки сучасному програмному забезпеченню на комп'ютерних тренажерах моделюються бойові дії, відпрацьовуються як дії окремого військовослужбовця, так і штабні процедури рівня батальйон-бригада.

Порошенко акцентував, що передача військових автомобілів "Хаммер" у медичній модифікації невипадково відбувається саме в цьому центрі, і подякував за цей важливий для наших воїнів внесок присутньому на заході  виконавчому віце-президенту компанії AM General  з питань міжнародних оборонних програм пану Лоуренсу Платту-молодшому. 

"Мені здається, начальник Генерального штабу вже все поділив. Всі сорок автівок одразу звідси роз'їдуться по бойових бригадах в зоні проведення АТО і з першого дня будуть працювати на українське військо і українського воїна", - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-