Генпрокуратура оголосила підозру ще двом співробітникам НАБУ

Генпрокуратура оголосила підозру ще двом співробітникам НАБУ

Укрінформ
Генеральна прокуратура оголосила підозру ще двом співробітникам Національного антикорупційного бюро України.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"5 грудня 2017 року заступник генерального прокурора України Юрій Столярчук повідомив про підозру ще двом співробітникам Національного антикорупційного бюро України", - йдеться в повідомленні.

ГПУ інкримінує працівникам НАБУ злочини, передбачені двома статтями Кримінального кодексу України: надання неправомірної вигоди службовій особі (ст. 369) та провокацію підкупу (ст. 370), зазначили в Бюро, нагадавши, що раніше затриманому СБУ і ГПУ детективу НАБУ було повідомлено про підозру 30 листопада.

На переконання НАБУ, відбувається спланована диверсія щодо працівників Бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка стала можливою через відсутність у НАБУ права на автономне прослуховування.

При цьому в антикорупційному відомстві наголошують, що жоден із працівників НАБУ ніколи не провокував підкуп жодного з посадовців Державної міграційної служби України чи інших державних органів.

"Вже цілком очевидно, що історія з "провокацією" була вигадана та використана Генеральною прокуратурою та СБУ як формальний привід для втручання у діяльність НАБУ, зриву таємних спецоперацій Бюро, отримання санкцій на обшук конспіративних приміщень та особистих помешкань працівників НАБУ, їхнього затримання та залякування, отримання доступу до матеріалів ОРД", - заявили в Бюро. Кінцевою метою цих дій, на думку НАБУ, є блокування подальших розслідувань щодо топ-корупціонерів.

Читайте також: Перетворення НАБУ на ЧК: Луценко хоче відкликати Ситника з Вашингтона для звіту

Як повідомлялося, 29 листопада під час документування "одного з епізодів за участю першого заступника голови Державної міграційної служби України" оперативники СБУ під керівництвом прокурорів ГПУ затримали детектива Національного антикорупційного бюро, який працював під прикриттям. Таким чином, як заявили в Бюро, ГПУ та СБУ зірвали спецоперацію з виявлення організованого злочинного угруповання у складі нинішніх та колишніх працівників центрального апарату та територіальних підрозділів ДМСУ, яка тривала з квітня 2017 року.

Водночас у Генпрокуратурі вважають неприпустимим те, що детективи сплановано провокували чиновницю ДМС на отримання хабара. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Генпрокуратура прослуховувала агента НАБУ, який працював під прикриттям в рамках операції щодо першого заступника голови ДМС Діни Пімахової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-