Перетворення НАБУ на ЧК: Луценко хоче відкликати Ситника з Вашингтона для звіту

Перетворення НАБУ на ЧК: Луценко хоче відкликати Ситника з Вашингтона для звіту

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє про необхідність відкликати з відрядження у США директора НАБУ Артема Ситника для звіту у Верховній Раді про законність проведення Бюро слідчих дій.

Про це він заявив, виступаючи з трибуни Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Просив би вас попросити головуючого направити телеграму до керівництва НАБУ і САП, які знаходяться у Вашингтоні і виконують важливу державну місію. Я в силу завантаженості не міг їхати на цю конференцію розповісти про найбільшу за останні сто років спецконфіскацію у півтора мільярда, але НАБУ, я думаю, за два дні вже могло відзвітувати про повернення до бюджету 26 тис. грн і може повернутися у Київ, щоб стати на трибуну Верховної Ради і дати звіт про законність або незаконність певних дій", - сказав Луценко, звертаючись до депутатів.

На думку Луценка, дії керівника НАБУ свідчать про невизнання ним ні повноважень керівника САП, ні авторитету генерального прокурора, тому він "мусить прийти особисто на трибуну Верховної Ради і дати звіт, чому один орган став новоявленим ЧК, який хоче себе поставити поза законом і загальним порядком".

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада у Державній міграційній службі заявили про затримання "агента" НАБУ під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС Діні Пімаховій. Сама чиновниця ДМС заперечує вимагання хабара в агента НАБУ.

Читайте також: Луценко: Весь апарат агентів НАБУ наразі є поза законом

Зі свого боку в НАБУ 30 листопада заявили про зрив спецоперації через втручання СБУ та Генпрокуратури. У заяві вказується, що працівники СБУ незаконно затримали агента НАБУ, який документував один "з епізодів за участю першого заступника голови Державної міграційної служби України".

Водночас у Генпрокуратурі вважають неприпустимим те, що детективи сплановано провокували чиновницю ДМС на отримання хабара. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Генпрокуратура прослуховувала агента НАБУ, який працював під прикриттям в рамках операції щодо Пімахової.

Також Луценко заявив, що весь апарат агентів НАБУ станом на сьогодні є поза законом, а під час роботи вони використовують контрабандну техніку.

Верховна Рада 5 грудня ухвалила рішення заслухати інформацію керівників НАБУ, САП, ГПУ та СБУ у зв'язку із протистоянням між цими структурами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-