Філарет назвав гріхами корупцію і корисливе прагнення до влади

Філарет назвав гріхами корупцію і корисливе прагнення до влади

Укрінформ
Українська православна церква вважає корупцію і прагнення до влади заради служіння собі, а не іншим  гріхами, за які рано чи пізно настане покарання.

Про це у виступі на національному форумі «Трансформація України» заявив предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Місія церкви сприяти об'єднанню кращих сил в Україні і боротися проти гріха. А гріх - це і корупція, і отримання влади заради служіння собі, а не народу, тому на це церква і вказує», - сказав Філарет.

Він зауважив, що зміни на краще в нашій державі відбуваються дуже повільно, тому що не подолано корупційну систему.

За його словами, з корупцією треба не просто боротися, а побудувати таку систему суспільних відносин, яка протидіяла б корупції і витіснила її.

«Інакше, якщо ми не створимо щось краще, погане залишатиметься у нашому житті», - зазначив предстоятель УПЦ КП.

Він також акцентував увагу на тому, що наразі ми спостерігаємо, що люди ідуть до влади, щоб служити собі, а церква вчить, що ідучи у владу, людина повинна відмовитися від своїх інтересів і служити іншим.

Читайте також: Патріарх Філарет готовий зустрітися з главою РПЦ

«Якщо ти ідеш у владу з цією метою, то ти на правильному шляху. А якщо ти хочеш служити собі за рахунок отриманої влади, то Бог тебе рано чи пізно покарає, тому що ти став на неправильний шлях», - резюмував Філарет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-