Луценко запевняє, що про депортацію Саакашвілі наразі не йдеться

Луценко запевняє, що про депортацію Саакашвілі наразі не йдеться

Оновлено
Укрінформ
Екс-голову Одеської ОДА, лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі мають намір допитати, а про його депортацію чи екстрадицію нині не йдеться.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз не йдеться про депортацію, зараз не йдеться про екстрадицію. Зараз йдеться про допит, підозру у скоєнні особливо тяжкого злочину. Відповідальність буде відповідна», - сказав Луценко і додав: «Зараз Саакашвілі на півдорозі до статусу підозрюваного».

Генпрокурор також заявив, що нині перешкоджають проїзду спецавтомобіля СБУ, в якому везуть Саакашвілі на допит, ті самі люди, які “за гроші Курченка організували псевдомайдан, які останні місяці просили ще і ще грошей, аби почати розхитувати ситуацію в державі”. 

Луценко зазначив, що з повагою стався до Саакашвілі як до політика, але зараз він скоїв кримінальне правопорушення."Вважаю, що ніяких знижок в оцінці дій Саакашвілі бути не може", - додав генпрокурор.

Читайте також: Шкіряк заявляє про причетність Саакашвілі до "банди Януковича-Курченка"

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці вранці у вівторок, 5 грудня, провели обшук у помешканні Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика. Водночас прихильники Саакашвілі перешкоджають проїзду мікроавтобуса із Саакашвілі.

За даними СБУ, Саакашвілі затримано в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності). 

Луценко заявив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен Сергій Курченко, який, зокрема, передав для “Руху нових сил” півмільйона доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-