Шкіряк заявляє про причетність Саакашвілі до

Шкіряк заявляє про причетність Саакашвілі до "банди Януковича-Курченка"

Укрінформ
Екс-голову Одеської ОДА, лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі підозрюють у причетності до діяльності злочинного угруповання екс-президента Віктора Януковича та бізнесмена Сергія Курченка.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк у вівторок в коментарі журналістам у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні в рамках кримінального провадження Генеральної прокуратури здійснюються слідчі дії щодо особи без громадянства, пана Саакашвілі. Наскільки я розумію, є вагома доказова база ймовірної причетності Саакашвілі до здійснення важких кримінальних злочинів на території України, і не тільки Саакашвілі, а і його організації... Генпрокуратура має бездоганні докази до його ймовірної злочинної діяльності, в тому числі не виключено, що фінансування організації Саакашвілі здійснювалося з території Російської Федерації, зокрема представниками злочинної організації Януковича. В першу чергу мова українська йде про олігарха Курченка", - заявив Шкіряк.

Він зазначив, що Саакашвілі затримали в рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 256 Кримінального кодексу (сприяння діяльності злочинної організації). При цьому радник міністра внутрішніх справ не виключає, що "ця стаття може бути не останньою, що інкримінується лідеру "Руху нових сил".

Читайте також: Саакашвілі отримав півмільйона доларів від Курченка - глава ГПУ

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці вранці у вівторок провели обшуки в помешканні екс-голови Одеської ОДА та лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі, після чого затримали його.

У свою чергу голова фракції партії "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов закликав народних депутатів ухвалити рішення про запрошення на засідання 5 грудня керівників силових відомств і заслухати, зокрема, їхню інформацію про ситуацію із Саакашвілі.

При цьому Герасимов заявив, що "сьогодні отримані докази фінансування протестних акцій Саакашвілі представниками команди Віктора Януковича, зокрема, олігархом Курченком".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-