Муждабаєв розповів лібералам РФ про

Муждабаєв розповів лібералам РФ про "маркери" поваги до України

Фото, відео
Укрінформ
Український журналіст Айдер Муждабаєв на Форумі вільної Росії, що проходив у Вільнюсі, розповів російським лібералам про лінгвістичні «маркери» шанобливого ставлення до України.

Відеосюжет із зверненням Муждабаєва викладений в YouTube мережевого видання Sota.Vision.

«Багато російських ліберальних політиків, публіцистів навіть не помічають імперства в самих собі, в якихось дрібницях. Мені здається, що якщо ми хочемо лікувати Росію від імперського прокляття, то ми повинні все-таки кожен почати з себе», - сказав Муждабаєв, розкриваючи тему.

Серед таких маркерів імперського ставлення до України, від яких він для початку запропонував відмовитися російським лібералам, були прохання: перестати говорити «на Україні», оскільки це «політичний прийменник»; правильно ставити наголос у слові «український»; писати без дефіса перше слово в словосполученні «кримськотатарський народ». За словами Муждабаєва, коли російський політик, публіцист не зважає на ці правила, для українців – це маркер його зневажливого ставлення до України в цілому.

Читайте також: Цькування Фейгіна в РФ пов'язане зі справою Сущенка - Форум вільної Росії

Кримськотатарський журналіст також з гіркотою констатував переважну байдужість росіян до долі кримських татар в анексованому Криму, відсутність рефлексії з приводу того, що в XXI столітті російська влада проводить там репресії за етнічною ознакою.

IV Форум вільної Росії проходив у Вільнюсі 3-4 грудня.

Фото: Олег Кудрін, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-