Цькування Фейгіна в РФ пов'язане зі справою Сущенка - Форум вільної Росії

Цькування Фейгіна в РФ пов'язане зі справою Сущенка - Форум вільної Росії

Фото
Укрінформ
Напередодні розгляду в Адвокатській палаті Москви скарги на захисника українського журналіста Романа Сущенка Марка Фейгіна IV Форум вільної Росії (ФСР), що відбувся у Вільнюсі, ухвалив звернення на підтримку адвоката.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу, який отримав копію звернення.

"До кампанії переслідування (Фейгіна - ред.) долучилися відомий пропагандист Путіна з державного каналу "Росія-1" Володимир Соловйов і близькі до російських спецслужб адвокати Гуревич і Горгадзе. У своїх виступах у державних підцензурних ЗМІ ці люди відкрито закликають до позбавлення адвокатського статусу Марка Фейгіна та порушення проти нього кримінальних справ за захист українських політв'язнів. Головною причиною подібного роду закликів є справа Романа Сущенка, що стала причиною значного міжнародного тиску на президента Володимира Путіна з закликом до негайного звільнення журналіста і зняття з нього надуманих звинувачень", - йдеться у зверненні.

В ньому також зазначається, що завдання полягає «у припиненні правозахисної та професійної діяльності адвоката Фейгіна з тим, щоб його зусилля щодо консолідації міжнародної громадської думки на захист Сущенка припинити».

Прийняте на ФСР звернення нагадує, що практично у всіх справах, які Фейгін вів як адвокат, його намагалися притягнути до кримінальної відповідальності, позбавити професійного статусу, вигнати з країни.

Читайте також: Адвокат прокоментував версію про обмін Чийгоза і Умерова на громадян РФ

«Фейгін – один з небагатьох, що залишилися в Росії, незалежних адвокатів, які продовжують захищати політичних в'язнів і виступають з критикою режиму Володимира Путіна», - резюмують автори звернення.

Форум вільної Росії прийняв звернення на підтримку Фейгіна

Фото: Олег Кудрін, Укрінформ

Нагадаємо, що 6 грудня в Москві в дисциплінарному порядку Адвокатська палата Москви розгляне скаргу на Фейгіна від прокремлівського блогера Анатолія Шарія. За словами Фейгіна, скарга була прийнята в порушення існуючих правил у результаті політичного тиску «зверху».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-