Іспанія дала старт екстрадиції Онищенка – ЗМІ

Іспанія дала старт екстрадиції Онищенка – ЗМІ

Укрінформ
Іспанія розпочала процедуру екстрадиції розшукуваного народного депутата Олександра Онищенка. Іспанський суд зобов’язав Онищенка з’являтися до суду кожного місяця.

Про це йдеться у повідомленні посольства Іспанії, яке представили під час засідання Солом’янського суду прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає Громадське.

"За рішенням суду Іспанії, до нього застосовано умовне звільнення, тобто, запобіжний захід. Тепер першого числа кожного місяця він зобов’язаний з’являтися до суду Іспанії, який розглядає екстрадицію", — сказав прокурор Андрій Перов.

Захист Онищенка в суді намагався оскаржити лист Генеральної прокуратури, яким іще в грудні 2016 року слідчі просили Іспанію про екстрадицію Онищенка.

Якщо Онищенко не з‘явиться до іспанського суду, це може бути підставою для оголошення його у розшук у країнах Європи, зазначає прокурор.

Рішення щодо Онищенка суд Іспанії ухвалив 13 листопада 2017 року.

Читайте також: Схеми Онищенка: Насіров мав повноваження на податкову розстрочку для компаній - суд

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка. На момент голосування депутат уже перебував за кордоном.

За даними слідства, Онищенко зі спільниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компаній через псевдобіржі, що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд грн.

Керівниками злочинного угруповання крім самого народного депутата вважаються його матір Інесса Кадирова і бізнесмен Валерій Постний.

Сам Онищенко заперечує всі звинувачення на свою адресу.

Депутат-утікач перебуває у національному розшуку, а Інтерпол відмовився оголошувати Онищенка в міжнародний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-