Схеми Онищенка: Насіров мав повноваження на податкову розстрочку для компаній - суд

Схеми Онищенка: Насіров мав повноваження на податкову розстрочку для компаній - суд

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва постановив, що голова ДФС Роман Насіров мав повноваження для ухвалення рішення про відстрочення сплати податкового боргу компаніям.

Про це інформує прес-служба суду.

У повідомленні зазначається, що Насіров звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом і просив суд встановити наявність у голови ДФС повноважень на прийняття рішень про податкову відстрочку без обмежень у сумі та в межах одного бюджетного року.

Уточнюється, що Насіров також просив суд  встановити відсутність у нього як голови ДФС повноважень на здійснення аналізу фінансового стану платника податку, який звернувся з відповідною заявою.

"23 листопада, Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши даний позов, встановив, що голова ДФС, при умові надання йому для розгляду повного пакету документів, який, зокрема, містить аналітичні матеріали відповідного контролюючого органу нижчого рівня щодо фінансового стану платника податків, не мав повноважень на ухвалення іншого рішення, ніж про розстрочення/відстрочення сплати податкового боргу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Спеціалізована антикорупційна прокуратура 10 листопада направила до суду обвинувальний акт стосовно Насірова.

Читайте також: Адвокат подав до САП клопотання про закриття справи проти Насірова

За даними слідства, голова ДФС причетний до так званої "газової справи" народного депутата Олександра Онищенка. На думку детективів, упродовж 2015 року, він ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у схемі компаній на загальну суму 2,019 млрд грн.

На початку березня суд заарештував Насірова з можливістю застави у 100 млн грн, яку внесли його дружина і тесть. Після цього відсторонений голова ДФС вийшов із СІЗО. Пізніше цей запобіжний захід ще кілька разів продовжували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-