Патріарх Філарет: Ми святкуємо Різдво 7 січня, бо так хоче народ

Патріарх Філарет: Ми святкуємо Різдво 7 січня, бо так хоче народ

Фото
Укрінформ
Українська православна церква Київського патріархату продовжуватиме відзначати Різдво Христове 7 січня, бо таким є бажання вірян.

Про це заявив Святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет під час прес-конференції 1 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хоч Верховна Рада і прийняла закон про святкування 25 грудня за новим стилем, але це не стосується ні православних церков в Україні, ні греко-католицької церкви, а тільки однієї римо-католицької церкви. Тому для нас цей закон байдужий: є він чи нема, ми святкували і будемо святкувати Різдво Христове 25 грудня, але за старим стилем (7 січня - ред.), тому що народ цього хоче. Хоч переважна більшість православних церков святкують Різдво Христове за новим стилем. Якщо народ готовий перейти на новий стиль, то ми перейдемо. А якщо народ не хоче, то ми не будемо переходити", - пояснив патріарх Філарет.

Читайте також: Філарет не “каявся перед РПЦ” і не просив помилування - УПЦ КП

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 16 листопада ухвалила закон, що встановлює 25 грудня - католицьке Різдво - вихідним днем в Україні.

Ухвалюючи рішення про встановлення 25 грудня вихідним, Рада виходила з необхідності забезпечити права значної частини населення України на святкування Різдва Христового 25 грудня, того дня, який відповідає їх релігійним та світоглядним переконанням, і долучити цей день до числа офіційних святкових днів України.

Фото Володимира Тарасова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-