Нова прокуратура щодня приносить до бюджету до 150 мільйонів - Порошенко

Нова прокуратура щодня приносить до бюджету до 150 мільйонів - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наголосив, що економічний ефект від роботи Генпрокуратури становить 53 мільярди гривень.

Про це він сказав у Генпрокуратурі під час урочистого заходу з нагоди Дня працівників прокуратури, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом же економічний ефект від  роботи Гепрокуратури перевищує 53 мільярди гривень. Якщо взяти ці результати за рік і поділити на дні, можемо сказати, що нова прокуратура приносила  щодня до державного бюджету до 150 мільйонів гривень. Я готовий вступити в дискусію з критиками, якщо знайдете  у світі будь-яку іншу прокуратуру з таким  високим коефіцієнтом корисної дії", - сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенку ворожнеча антикорупційників нагадує латиноамериканський карнавал

Він додав, що лише тверда позиція Генпрокуратури та правоохоронних органів, які були залучені до процесу, дозволила  в абсолютно правовий спосіб шляхом розслідування складних справ, конфіскувати кошти, викрадені за часів попередньої влади - 44 мільярди гривень.

"І сільські амбулаторії, і телемедицина, і військові казарми, і будівництво заводу із виробництва боєприпасів, і будівництво доріг, і багато іншого стало можливим завдяки фінансуванню внаслідок вашої самовідданої праці. Адже кошти на ці та інші  проекти надійшли до бюджету завдяки прокуратурі, як би дехто не опирався", - зауважив Президент.

Порошенко висловив  подяку за таку успішну роботу прокуратури.

"Ми свідомі тих ризиків, яким піддавалися і під якими й досі перебувають працівники прокуратури, які займалися поверненням тих грошей. Ми уявляємо кримінальну хватку тих, кому ви протистояли у цій справі. Втім, не хотів би, аби склалося враження, ніби завдання прокуратури - заробляти гроші. Сталося так, що розплутали такий складний клубок і вийшли на такий слід. А взагалі, прокуратура існує для того, щоб забезпечувати закон і справедливість", - зауважив Президент.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-