Труба тиждень тому подав заяву на люстраційну перевірку

Труба тиждень тому подав заяву на люстраційну перевірку

Укрінформ
Голова Держбюро розслідувань Роман Труба у день призначення на посаду звернувся до Президента України із заявою про проведення перевірки, передбаченої законом України «Про очищення влади».

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДБР, яке є у розпорядженні Укрінформу.

"Відповідна перевірка була розпочата Адміністрацією Президента України вже 27 листопада. Роман Труба надав всі необхідні документи, що передбачено законом для проведення перевірки", - йдеться у повідомленні.

За словами Романа Труби, під час проведення конкурсу (на посаду голови ДБР - ред.) перевірка згідно з законом «Про очищення влади» здійснювалась щодо кандидатів, які займають посади у державних органах влади – за місцем роботи. "На той час я не обіймав такої посади, але одразу після призначення звернувся з заявою про її проведення», – прокоментував голова ДБР.

В прес-службі повідомили, що голова ДБР Роман Труба та його заступники Оксана Варченко та Олександр Буряк в рамках конкурсу пройшли спеціальну перевірку органами державної влади, а також психофізіологічне дослідження із застосуванням поліграфу.

Читайте також: Люстрація для Труби: Мін'юст просить ЗМІ не шукати "зраду"

Як повідомлялося, Міністерство юстиції звернулося до Адміністрації Президента з листом щодо проведення люстраційної перевірки відносно новопризначеного директора ДБР Романа Труби, оскільки він таку перевірку не проходив. Відповідне звернення опублікувала директор департаменту з питань люстрації Мін'юсту Анастасія Задорожна. 

Президент Петро Порошенко 22 листопада призначив на посаду директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу, кандидатуру якого обрала конкурсна комісія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-